Lecture: Criminal Photography from Behind the Camera

Előadás: Bűnügyi fotográfia a fényképezőgépen túlról

This event is held in Hungarian and it is organized in connection with the current exhibition at Blinken OSA's Galeria Centralis: Suicide – Hungary 1956-1986

For more information on this lecture (in Hungarian), please click here.

 

Meghívó - Előadás

Öngyilkosság – Magyarország 1956-1986 kapcsolódó rendezvénye
Centrális Galéria (Blinken OSA – Szabad Európa Rádió Archívum) - 1051 Budapest, Arany János u. 32.
2018. szeptember 28. – november 4.

Előadó: Barakonyi Szabolcs, Index 
2018. október 24. (szerda) 18:00

A Blinken OSA Archívum meghívja Önt a Centrális Galéria „Öngyilkosság – Magyarország 1956-1986” című kiállításához kapcsolódó előadásra, melyet Barakonyi Szabolcs, az Index az index fotórovatának vezetője tart „Bűnügyi fotográfia a fényképezőgépen túlról” címmel.
Az ötvenes évek közepétől három évtizeden át Magyarországon – a „legvidámabb barakkban” – volt a világon a legmagasabb az öngyilkosságot elkövetők aránya. Miért dönt valaki úgy, hogy véget vet az életének? Miért döntött így ebben a három évtizedben minden kétezredik magyar? Ezekre a kérdésekre igyekszik választ találni a kiállítás, melynek alapjául a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Helyszínelő Részlegének fotóarchívuma szolgál. A tárlaton a gyűjteményből az öngyilkossági helyszíneken készült fotókból látható válogatás.
Barakonyi Szabolcs előadása arra keres választ, hogy milyen különböző kihívásokkal kell szembenéznie a bűnügyi technikusnak, a fotóművésznek és az újságírónak egy öngyilkosságról szóló jegyzőkönyv vagy tudósítás összeállításakor.

Blinken OSA / Galeria Centralis - 1051 Budapest, Arany János u. 32.