A Blinken OSA 1956-os pályázatának díjazottjai

A Blinken OSA 1956-os pályázatának díjazottjai

A Blinken OSA 1956-os pályázatának díjazottjai

2016. tavaszán az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából a Blinken OSA Archívum nagyszabású, nyilvános programsorozatot indított, melynek keretében két pályázatot hirdetett meg.

A szakmai zsűrik értékelései alapján a díjnyertes pályamunkákat 2016. október 22-én, szombaton hirdettük ki. Most pedig közzétettük a nyertesek listáját és a díjazott projekteket, melyeket a lenti linkeken lehet megtekinteni, letölteni!

Köszönjük minden pályázónak a színvonalas munkát!

http://1956.osaarchivum.org/kodold_a_multat_eredmenyek

http://1956.osaarchivum.org/56rol-hitelesen_eredmenyek

 

Diákpályázat „Kódold a múltat! 1956 remixelve”

A 20 év alatti fiataloknak kiírt pályázat azok jelentkezését várta, akik az Archívum digitális gyűjteményeinek felhasználásával, a digitális technológia segítségével érdekes és egyéni módon mutatták meg 1956 történetét újszerű vizualizációs megoldásokkal, különleges szoftveres applikációkkal, játékok fejlesztésével. 

Tanári pályázat „’56-ról hitelesen”

A pályázat célja az volt, hogy az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulóján, elsődleges források, eredeti film-, kép-, hang-, és írásos dokumentumok segítségével, a diákok számára érthető és átélhető módon mutassák be a forradalom korát, törekvéseit, eseményeit, következményeit, tanulságait. A pályázatra kétféle pályamunkát lehetett benyújtani: iskolai megemlékezésekhez használható forgatókönyvet, vagy olyan elektronikus alkotást, installációt, melyet szintén iskolai környezetben lehet bemutatni.