Suicide – Hungary 1956-1986: A Guided Tour

 Suicide – Hungary 1956-1986: A Guided Tour

A Hungarian language tour of Blinken OSA's current exhibition, Suicide – Hungary 1956-1986

October 17, 2018, 6:00 p.m.

The tour will be held by Miklós Tamási, editor of FORTEPAN, an online photo archive.

More information is available about the exhibition (in English) here. 

Tárlatvezetés: Öngyilkosság – Magyarország 1956-1986

2018. október 17. (szerda) 18:00

Centrális Galéria, Blinken OSA

1051 Budapest, Arany János u. 32.

Tamási Miklós, a Fortepan fotóarchívum szerkesztője tart tárlatvezetést a Centrális Galéria „Öngyilkosság – Magyarország 1956-1986” című kiállításán.

A kiállítás alapjául a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Helyszínelő Részlegének fotóarchívuma szolgál. A tárlaton a gyűjteményből az öngyilkossági helyszíneken készült fotókból látható válogatás.

Az ötvenes évek közepétől három évtizeden át Magyarországon – a „legvidámabb barakkban” – volt a világon a legmagasabb az öngyilkosságot elkövetők aránya. Miért dönt valaki úgy, hogy véget vet az életének? Miért döntött így ebben a három évtizedben minden kétezredik magyar? És egyáltalán, honnan veszi a bátorságot az Archívum, hogy ezzel a témával foglalkozzon, ezzel kapcsolatos képeket mutasson be?

A látogatók – a konkrét téma bemutatása mellett – képet kaphatnak a BRFK fotóarchívumának történetéről és a Kádár-korszak fényképeken eddig nem ismert mélyrétegeiről is.

A Blinken OSA, a FORTEPAN fotóarchívum és Budapest Főváros Levéltára által közösen megvalósított kiállítás 2018. szeptember 28-tól november 4-ig látogatható. 

(Igyekeztünk tekintettel lenni az áldozatok és a hátramaradottak kegyeleti és információs önrendelkezési jogaira, ezért a képeken az áldozatok nem beazonosíthatóak. A képek válogatása és bemutatása során mindent megtettünk azért, hogy a jog, a morális tisztesség és az etikai normák szerint járjunk el. A kiállítást ezért csak nagykorúak látogathatják. Ha minden körültekintésünk ellenére mégis fájdalmat okoztunk volna bárkinek, azért elnézést kérünk.)

Blinken OSA / Galeria Centralis - 1051 Budapest, Arany János u. 32.